3 populære stilarter

Skal du til at indrette værelse til en lille ny baby, eller skal der bare ske noget nyt på børneværelset, så læs videre her, hvor vi giver en beskrivelse af tre populære stilarter.

De tre stilarter vi har valgt, at komme nærmere ind på, er;

Nordisk indretning

Minimalistisk indretning

Eclectic indretning

Det er altid en god ide, at vælge en stil der passer til selve boligen, og de tre vi har valgt at beskriver, kan stort set passe ind overalt.

Nordisk stil

Nordisk børneværelse indretning

Når du skal indrette et rum i den nordiske stil, så handler det overordnet set om, at have naturen for øje. Vælg farver, materialer og møbler derefter.

Materialer i den nordiske stil består ofte af forskellige træsorter. Derudover er materialer som beton, sten og marmor ideelle. Farverne i den nordiske stil er hvide, grå, sort, kobber og brun. Bryd evt. lidt med en pastelfarve, som også passer ind i stilen.

Konkrete ideer til nordisk indretning

  • Lammeskind på stole, taburet eller bænk.
  • Masser af dekoration på væggene.
  • Rigeligt bløde elementer, som puder og tæpper.

Minimalistisk stil

Minimalistisk børneværelse indretning

I den minimalistiske stil handler det grundlæggende om, at tænke 'less is more'. Her skal du sørge for rene linjer og simple farver på børneværelset.

Den minimalistiske indretning har nogle kendetegn, men som ved andre stilarter sker der ikke noget ved at bryde disse lidt. Farverne i stilen er ofte sort og hvid, men der kan evt brydes med enkelte pangfarver.

Konkrete ideer til minimalistisk indretning

  • Hold væggene i børneværelset neutrale, lyse farver, som hvid, creme, elfenben osv.
  • Hold så vidt muligt materialer og tekstiler ensfarvede uden mønstre.
  • Brug møbler og tilbehør i lyst træ, hvid eller sort laminat og jern.

Eclectic stil

Eclectic børneværelse indretning

Betegnelsen stammer fra det græske ord Eklektikos, som handler om, at udvælge. I denne forbindelse, at udvælge det bedste fra forskellige stilarter. Når du skal indrette børneværelset i eclectic stil, skal du nemlig udvælge de bedste ting fra forskellige stilarter.

I eclectic handler det om, at finde nogle ting, som har fælles træk, så der kommer en harmoni i rummet. Fx kan det være nyt og gammelt i samme farve. Der skal være fælles tema eller kendetegn, som knytter det hele sammen til en smuk helhed. Ofte er det en god ide, at holde store møbler og overflader i neutrale farver, og derefter få kontraster ind med små møbler og tilbehør. 

Konkrete ideer til eclectic indretning

  • Sørg for en rød tråd - enten med en farve, en form eller evt et tema. 
  • Match nyt med gammelt, moderne med klassisk osv.
  • Mix grove tekstiler med fine og sarte stoffer.