Det mest nødvendige til babyværelset

De mest basale ting til babyværelset
Når babyværelset skal indrettes, er der så mange lækre ting der frister. Pynt, tæpper, sengehimmel, og alt det der gør værelset hyggeligt og personligt, er ofte det sjoveste at indrette, men hvad har du egentlig brug for på babyværelset? 

Vi har samlet en liste over de mest nødvendige ting i indretningen af babys værelse.

Et sted at sove
Det er sjældent, at de helt små babyer sover på eget værelse, men når den tid kommer, skal der være et sted de kan sove. Det kan fx være en vugge eller en tremmeseng. Hertil skal der bruges en madras, lagen, evt et vådliggerlagen hvis der skulle ske et uheld, samt dyne og sengetøj. En tremmeseng kan godt virke stor for en lille baby, og derfor vælger mange forældre, at putte deres baby i en babynest i tremmesengen. Specielt, hvis baby har været vant til, at sove i den inden.

Pusleplads
Der er forskellige muligheder når puslepladsen skal indrettes. Er rummet meget småt, kan det være oplagt med en væghængt pusleplads, som kan 'foldes ud' når den skal bruges. Man kan også bruge et møbel man har i forvejen med en flad overflade i den rigtige højde. Puslepladsen vil højst sandsynligt blive brugt en del, så derfor er det en god ide, at bruge et møbel med den rigtige højde, så man ikke står og bukker for meget. De fleste forældre vælger at bruge en decideret puslekommode med skuffer, så der er opbevaring til babys tøj osv. Til puslepladsen er det praktisk med en puslepude at lægge baby på. En blespand kan ofte fåes gratis i en babypakke, og så slipper man for, at rende ud med bleer hele dagen.

Mælkebaren
Når baby er lille skal den have mælk. Nogle får det fra bryst, andre fra flaske. De fleste babyer får mælk lige inden puttetid og i løbet af natten. Det er en god ide med en behagelig stol på babyværelset, så du kan sidde i fred og ro og give baby mad. Med sådan en stol på babyværelset, kan du trække dig ind i rolige omgivelser når baby skal have mad, og du behøver ikke tage baby med ud i stuen eller køkkenet når der er brug for mælk om natten. Ammer du, er det oplagt med et lille bord ved stolen, hvis der er mulighed for det. De fleste bliver meget tørstige når de ammer, og et sted til at sætte en glas vand, er næsten nødvendigt.

Beslysning
Er der et vindue i værelset, er det en rigtig god ide med et mørklægningsgardin. Om sommeren især bliver baby ofte puttet inden det er mørkt udenfor, og så kan det godt være svært for baby at falde til ro. 

En lille natlampe med svagt lys er en god ting at have. Indimellem er det nødvendigt at skifte ble midt om natten, og der er det smart med en natlampe, så du ikke skal tænde det store lys og vække baby helt op. 
 
Lille Jumbos tjekliste til babyværelsets mest nødvendige ting:
Tremmeseng eller vugge
Madras
Lagen (min. 2 stk)
Vådliggerlagen
Dyne (Junior eller Baby)
Sengetøj (min. 2 stk.)
Babynest
Puslekommode eller lign.
Puslepude
Blespand
Mælkebar/behagelig stol
Evt lille bord til vand
Mørklægningsgardin
Natlampe