Funktion, Tema & Harmoni på Børneværelset

Når du skal indrette et børneværelse - egentlig uanset hvilket rum der skal indrettes, er det en rigtig god idé, at tænke;

FUNTION, TEMA & HARMONI.

Her kan du læse kort om de tre begreber, og hvordan du bruger dem i indretningen.

Indretning af børneværelse

FUNKTION

Dette punkt siger lidt sig selv, men er nok også det vigtigste. Hvilken funktion skal rummet have? Så skal der selvfølgelig indrettes derefter. I et børneværelse er den primære funktion ofte, at sove og lege. Derfor skal der være mulighed for at sove og lege- altså en baby eller juniorseng og plads til leg samt legetøj. Skal pusletid foregå på værelset, er det selvfølgelig også en funktion der skal tænkes ind i indretningen :) Med de større børn, kan det være funktioner som lektielæsning, computerspil, kreativitet osv.

TEMA

Temaet er det generelle udtryk værelset skal have. Temaet på børneværelset er den kreative del af indretningen. Den del, som rigtig mange mødre elsker! Og måske lige så mange mødre hader, fordi de ikke er kreative ;) Nu er der hjælp at hente her, hvis du er blandt de sidstnævnte. Når du har valgt dit tema, som i øvrigt bør være hensigtsmæssig i forhold til selve boligen, kan du udtrykke det med bl.a. stilart, farver, accessoires, mønstre og materialer. Eksempler på temaer kan fx være romantisk, retro, boheme, nordisk osv. Læs evt sidste indlæg HER som omhandler tre  populære stilarter, og hvordan du indretter børneværelset derefter.

HARMONI

Udover at værelset skal være funktionelt og flot indrettet, skal der også være hyggeligt at være.
 Harmoni handler om, at indrette børneværelset, så det er rart at være der, og skabe en positiv følelse af bl.a. tryghed og velvære i rummet. 

Derudover skal møbleringen også være i harmoni. Hvis du har et tungt møbel op ad en væg, så sørg så vidt muligt også for, at have et tilsvarende tungt/stort møbel placeret op ad den modsatte væg. På den måde opnår du mere visuel ligevægt. 

Til sidst er der også et aspekt i, hvorvidt dine møbler klæder hinanden. Det er i orden at mikse og bryde en stil, men undgå stilforvirring. Det skaber for meget uro og disharmoni.

God indretningslyst <3