Gode putterutiner

Har du prøvet at bruge, hvad der føles som en evighed, på putning af dit lille barn om aftenen? Det er de færreste forældre der ikke har stået i den situation. Nogle har udfordringen hver eneste dag, andre i en periode, og nogle kun enkelte gange. Jeg har ledt nettet tyndt efter de bedste putterutiner, og samlet dem til dig her.

Gode putterutiner , Inspiration til børneværelset

Vores favoritråd: GENTAGELSE

Et råd de fleste eksperter kommer med igen og igen, er gentagelse. Skab en fast putterutine, og udfør den hver eneste aften. Selvfølgelig kan der være dage, hvor man er ude, og det ikke kan lade sig gøre - men prøv så vidt muligt, at lave Jeres rutine hver aften. En oplagt rutine, kan være, at dit barn hver aften efter aftensmaden kommer i et dejligt varmt bad, får creme eller olie på, kommer i nattøjet og får børstet tænder. Prøv også at synge den samme godnatsang hver aften. Evt to gange, hvor den første gang er mens barnet er i dine arme, sidder på skødet eller lignende, og derefter bliver lagt i sin seng og sangen bliver sunget igen.

Den tid man bruger hver aften på putterutinen, kan være givet rigtig godt ud. Har du en aften, hvor du selv er dødtræt, og egentlig hellere bare vil lægge den lille i seng uden Jeres faste putteritual, så tænk på, at det er tid du investerer, som højst sandsynligt gør det lettere for både dig selv og dit barn.

Rutiner og genkendelighed skaber tryghed for børnene. Uanset om dit barn sover hos dig eller i sin egen seng, er det en rigtig god ide med gentagelse og en fast putterutine.

Tryghed

Sørg for, at dit barn er trygt ved sovetid. Det kan du bla. gøre ved at følge ovenstående råd, men der kan også være andre ting, som kan være med til at skabe tryghed for det lille barn. Nogle børn kan ikke lide mørke. Her kan du investere i en lille natlampe. Du kan få en sød lille LED hval, som lyser hele natten i et afdæmpet og hyggeligt lys HER

Andre børn kan godt lide, at ligge og lytte til mor eller far der pusler rundt i huset eller fjernsynet der kører i stuen. Her kan du lade døren stå åben ind til børneværelset mens du laver madpakken til næste dag, eller sidder og ser lidt tv.

Alle børn er forskellige

..heldigvis :) Derfor er det også forskellige ting der virker for det enkelte barn og i den enkelte familie. Nogle forældre vil gerne sidde 2 timer ved siden af barnet indtil det falder i søvn, og andre gider ikke bruge så lang tid på det. Gør det der passer ind i Jeres familieliv og til Jeres barn.

Rigtig god puttetid :)