Kapok

Har du også hørt ordet Kapok, og undret dig over hvad det er eller står for?

Så læs med her, hvor vi vil fortælle alt om Kapok, og hvorfor det er så genialt.

Kapok er et naturfiber af frøhår der kommer fra Kapoktræet - på latinsk; Ceiba Pentranda. Kapoktræet vokser vildt i tropiske regnskove, både i Amerika, Indien og Afrika. I Afrika blev træet anset som et helligt træ pga dets højde. Mayaerne kaldte Kapoktræet for Guds Træ. De mente at de torne der dækker de nederste par meter af træet, er til for, at mennesket ikke kan kravle op i træet og videre op i himmelen. 

Kapokfibrene er silkebløde, og bliver også kaldt silkebomuld. Kapok bliver oftest brugt som fyld i dyner, puder, babynests, madrasser osv. Fibrene indeholder en masse små 'hulrum', hvilket gør Kapok til den ultimativt letteste naturfiber i verden. Kapokkens mange hulrum gør desuden, at produkter med Kapok er meget åndbar og temperaturregulerende. Det er især genialt til dyner, babynests osv. 

De 'ingredienser' der er i Kapok, gør Kapok til det eneste naturfiber i verden der er resistent overfor skimmel, pesticider og husstøvmider.

Så! Temperaturregulerende OG resistent overfor husstøvmider, altså allergivenligt fra naturens side - behøver vi sige mere?

Vi er blevet vilde med Kapok her hos Lille Jumbo, og vi kan se en tydelig fremgang. Forældre får mere og mere øjnene op for det lækre materiale. 

Vi håber du er blevet klogere på Kapok, og skulle du stadig sidde med ubesvarede spørgsmål, så send os bare en mail på info@lillejumbo.dk

Se vores produkter med Kapok HER