Stakkels børn med 'Instagram-venlige' værelser!

'Instagram-venlige' børneværelser VS virkeligheden

Når der skal indrettes værelse til de små, er det ofte de meget sarte og rolige farver der bliver brugt. Pastelfarver som sart lys rosa, og støvet blå er et hit for tiden.

Jeg er medlem af en gruppe på Facebook, hvor medlemmer deler inspiration og tips til indretning af børneværelser. Jeg faldt en dag over en kommentar til et billede af et meget smukt pigeværelse som lød; Stakkel små børn der skal bo i de 'instagram-venlige'' værelser uden friske pangfarver. Værelset, som kommentaren var henvendt til, var meget stilrent og holdt i hvid og en lys rosa farve.

Det var ikke billedet herover, men det kunne det nemt have været :)

I virkeligheden er det slet ikke så synd for de små børn der bor i disse 'instagram-venlige' værelser. Ifølge farveeksperter, er de rolige farver de bedste til de små, når vi snakker værelser. Selvfølgelig er det godt med farverigt og stimulerende legetøj, men det skader bestemt ikke baby eller barn, at det bliver lagt i en skuffe eller legetøjskasse, når det ikke bliver brugt.

Blide og lyse farver - specielt pastelfarver er helt perfekte til de små. For meget knald på farverne overstimulerer, og i værste fald stresser de små. I følge eksperter bør man holde sig til de helt rolige og sarte farver op til 2-3 års alderen, hvor man så kan tilføre værelset lidt mere kontrast.

Du kan derfor ånde lettet op, hvis du er en af de mødre der har indrettet børneværelset i sarte og rolige farver. Et 'Instagram-venligt' børneværelse kan sagtens være børnevenligt på samme tid ;) 

Rigtig dejlig dag til dig <3 

De bedste hilsner

Louise fra LilleJumbo.dk